We are perfect citizens

We are the Perfect Citizens

WAT – Een documentaire over de ervaring van het immigrant zijn.

WHY – Verhuizen naar een ver land en integreren is niet eenvoudig. Vooral als je de taal niet spreekt. De taal van een land begrijpen, is begrijpen hoe de mensen in dat land hun gedachten en dus hun samenleving structureren. Voor immigranten roept dit veel vragen op met betrekking tot hun identiteit. De Taiwanese expats in deze film delen enkele van de verbijsterende problemen, waar ze in verschillende contexten mee te maken hebben gehad, zoals werk, school en sociale ontmoetingen.

WOW – Alexandra, zelf een immigrant, weet hoe het is om volledig ontworteld te zijn. Een centrale vraag: moet ik minder gehoorzaam en directer worden nu ik in Nederland woon?

Alexandra zegt: “Migranten zijn culturele ontdekkingsreizigers, op zoek naar een nieuw leven, een nieuw zelf”.

Over Director/designer Alexandra Hsu

LingJui Hsu, ook bekend als Alexandra Hsu (27), heeft een Taiwanese, Boliviaanse en Nederlandse achtergrond. Zij werkt in Den Haag als art director. Ze is een multidisciplinair designer met een scherp oog voor culturele en sociale vraagstukken binnen interculturele contexten. Alexandra is pas afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, gespecialiseerd in Visual communication.

Director’s filmography

Het is de eerste film van LingJui Hsu.